Prima pagină

Bun venit pe pagina de Internet a Ambasadei României în Republica Cehă!


Stimaţi vizitatori,

Trecutul istoric ne arată că relaţiile dintre români şi cehi au la bază principii valoroase, consolidate pe parcursul mai multor secole, precum trăinicia, onestitatea, deschiderea către colaborare şi sprijin reciproc. Acestea au căpătat noi valenţe odată cu împlinirea dezideratului comun al celor două ţări de aderare la NATO si UE.

În prezent există, fără îndoială, toate premisele pentru continuarea şi substanţierea cooperării dintre ţările noastre aliate si prietene, care si-au confirmat de-a lungul timpului statutul de democratii vibrante si economii dinamice in Europa. Am convingerea că forţa actualelor relaţii romano-cehe este dată în bună măsură tocmai de potenţialul generos de a dezvolta împreună proiecte in plan bilateral, european si multilateral.

În Republica Cehă este prezentă o comunitate de cetăţeni români care, prin activitatea, pregătirea şi calităţile lor personale aduc cinste ţării lor de origine. România este totodată mândră şi onorată de existenţa, printre cetăţenii cehi, a numeroşi cunoscători ai limbii, culturii şi istoriei sale. Ambasada României este întotdeauna pregătită să colaboreze cu comunitatea românească şi cu prietenii cehi în scopul comun al dezvoltării relaţiilor bilaterale.

Îmi exprim dorinţa ca acest spaţiu virtual să constituie o platformă eficientă de informare despre misiunea diplomatică românească din capitala cehă, despre activitatea acesteia şi serviciile pe care le oferă publicului larg.

Site-ul accesat de dumneavoastră cuprinde, totodată, informaţii despre relaţiile bilaterale româno-cehe, despre cooperarea economică şi culturală dintre cele două ţări. De asemenea, prezintă date referitoare la politica externă, istoria, cultura, turismul, posibilităţile de a studia în România şi, nu în ultimul rând, ştiri despre evoluţiile curente din ţara noastră.

Vă invit călduros să apelaţi cu toată încrederea la colectivul ambasadei pentru orice informaţii suplimentare şi să ne trimiteţi sugestiile dumneavoastră pentru îmbunătăţirea dialogului prin intermediul acestei pagini de Internet.

Vă mulţumesc pentru interesul manifestat şi pentru încrederea acordată colectivului ambasadei.

 

Ghidul privind rezidența fiscală a persoanelor fizice

09.08.2019

Agenția Națională de Administrare Fiscală a aprobat Ghidul privind rezidența fiscală a persoanelor fizice destinat informării cetățenilor români care se află, temporar sau permanent, în străinătate. Nou…

Vot în străinătate la alegerile prezidențiale din 10 noiembrie 2019

07.08.2019

Prin intrarea în vigoare a Legii nr. 148/2019 pentru modificarea și completarea unor acte normative în materie electorală, la alegerile prezidențiale din 10 noiembrie 2019 se vor aplica noi prevederi pentru…

Alegeri pentru Președintele României – 2019

29.07.2019

– Votul în străinătate – INFORMAȚII GENERALE Alegerile prezidențiale din 2019 vor avea loc în data de 10 noiembrie (turul I) și 24 noiembrie (turul II). Cetățenii români cu drept de vot aflați…