Prima pagină

Bun venit pe pagina de Internet a Ambasadei României în Republica Cehă!


Stimaţi vizitatori,

Trecutul istoric ne arată că relaţiile dintre români şi cehi au la bază principii valoroase, consolidate pe parcursul mai multor secole, precum trăinicia, onestitatea, deschiderea către colaborare şi sprijin reciproc. Acestea au căpătat noi valenţe odată cu împlinirea dezideratului comun al celor două ţări de aderare la NATO si UE.

În prezent există, fără îndoială, toate premisele pentru continuarea şi substanţierea cooperării dintre ţările noastre aliate si prietene, care si-au confirmat de-a lungul timpului statutul de democratii vibrante si economii dinamice in Europa. Am convingerea că forţa actualelor relaţii romano-cehe este dată în bună măsură tocmai de potenţialul generos de a dezvolta împreună proiecte in plan bilateral, european si multilateral.

În Republica Cehă este prezentă o comunitate de cetăţeni români care, prin activitatea, pregătirea şi calităţile lor personale aduc cinste ţării lor de origine. România este totodată mândră şi onorată de existenţa, printre cetăţenii cehi, a numeroşi cunoscători ai limbii, culturii şi istoriei sale. Ambasada României este întotdeauna pregătită să colaboreze cu comunitatea românească şi cu prietenii cehi în scopul comun al dezvoltării relaţiilor bilaterale.

Îmi exprim dorinţa ca acest spaţiu virtual să constituie o platformă eficientă de informare despre misiunea diplomatică românească din capitala cehă, despre activitatea acesteia şi serviciile pe care le oferă publicului larg.

Site-ul accesat de dumneavoastră cuprinde, totodată, informaţii despre relaţiile bilaterale româno-cehe, despre cooperarea economică şi culturală dintre cele două ţări. De asemenea, prezintă date referitoare la politica externă, istoria, cultura, turismul, posibilităţile de a studia în România şi, nu în ultimul rând, ştiri despre evoluţiile curente din ţara noastră.

Vă invit călduros să apelaţi cu toată încrederea la colectivul ambasadei pentru orice informaţii suplimentare şi să ne trimiteţi sugestiile dumneavoastră pentru îmbunătăţirea dialogului prin intermediul acestei pagini de Internet.

Vă mulţumesc pentru interesul manifestat şi pentru încrederea acordată colectivului ambasadei.

 

Secțiile de votare din Republica Cehă pentru alegerile prezidențiale din luna noiembrie 2019

07.11.2019

Vă informăm că pentru scrutinul din 8-10 noiembrie și 22-24 noiembrie 2019 (în cazul în care se va organiza și cel de-al doilea tur) pentru alegerea Președintelui României în Republica Cehă vor fi deschise…

Ghidul alegătorului din străinătate

14.10.2019

Vă informăm că Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni și Autoritatea Electorală Permanentă au realizat „Ghidul alegătorului din străinătate” pentru alegerile pentru…