Ambasada

Despre noi

Ambasada României la Praga asigură ansamblul funcţiilor de reprezentare a României în Republica Cehă. În virtutea acestor funcţii, promovează şi protejează interesele statului român şi ale cetăţenilor români, în conformitate cu dreptul internaţional, legislaţia română şi cea cehă.

Echipa Ambasadei este dedicată aprofundării relaţiilor excelente între România şi Republica Cehă, promovării valorilor europene comune, precum şi a imaginii României în ţara de reşedinţă. În acest scop, misiunea diplomatică a României la Praga asigură dialogul dintre instituţiile române şi cele ale Republicii Cehe în toate domeniile de cooperare care formează conţinutul relaţiilor dintre cele două state. Contribuie în mod constant la elaborarea şi punerea în practică a agendei de cooperare în plan politico-diplomatic, economic, cultural, academic şi ştiinţific.

În implementarea acestor obiective, ambasada urmăreşte valorificarea profilului european al României, a potenţialului său de dezvoltare economică şi de modernizare a societăţii, a bogatului patrimoniu cultural românesc, precum şi a multiplelor resurse intelectuale şi de talent ale românilor.

Un obiectiv esenţial al ambasadei îl constituie menţinerea şi dezvoltarea legăturilor între comunitatea românească din Republica Cehă şi statul român. Apărarea intereselor comunităţii româneşti, soluţionarea cazurilor de vulnerabilitate şi prevenirea unor situaţii de abuzuri reprezintă pentru echipa ambasadei sarcini constante şi de primă importanţă.

Personalul Ambasadei României la Praga va fi întotdeauna pregătit şi onorat să vină în întâmpinarea preocupărilor şi dificultăţilor comunităţii noastre şi a tuturor cetăţenilor români aflaţi în Republica Cehă.

Vot strainatate

13.09.2019

Alegătorii care doresc să voteze în străinătate, la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2019, se pot înregistra ca alegători în străinătate, prin intermediul unui formular on-line, până cel mai …

A T E N Ț I E !

10.09.2019

MAE ceh a informat oficial în acest an toate reprezentanțele diplomatice acreditate în Republica Cehă că va accepta organizarea de secții de votare numai la sediile reprezentanțelor diplomatice și consulare de…