Prima pagină

Participarea României la evenimentul dedicat celebrării Zilei Europei la Praga

În contextul celebrării Zilei Europei, la 9 mai 2019 (începând cu orele 13:00), pe insula Střelecký din Praga 1, va avea loc Festivalul în aer liber intitulat “15 let Česka v EU”.

Manifestarea este organizată de Reprezentanța Comisiei Europene în Republica Cehă în cooperare cu Oficiul Primului Ministru al Republicii Cehe, Biroul de Informare al Parlamentului European,  Ministerul ceh al Afacerilor Externe și cel al Dezvoltării Regionale.

Cu această ocazie, Ambasada României la Praga va participa cu un stand de prezentare a României sub aspect turistic, cultural și economic, alături de alte misiuni diplomatice ale statelor membre ale UE, Biroul de Infomare al Națiunilor Unite, Oficiul Băncii Europene de Investiții, Departamentul pentru Azil si Politica de Migrație al Ministerului ceh al Afacerilor Interne, Prague City Tourism și Biblioteca Václav Havel.

Programul acestei manifestări, care poate fi consultat pe site-ul: www.15let.eu sau pe pagina de facebook a Reprezentanței Comisiei Europene în Republica Cehă (https://www.facebook.com/events/342504546380863/) va cuprinde, totodată, concerte ale unor formații cehe, dezbateri pe teme europene cu participarea unor membri ai Comisiei Europene, instituțiilor centrale, ONG-urilor și think-tank-urilor locale, precum și concursuri diverse pentru copii și tineri.

Ca și în anii precedenți organizatorii așteaptă o participare numeroasă a publicului ceh și a grupurilor de turiști. Pentru facilitarea accesului, pe perioada desfășurării evenimentului, pe podul Legii, în dreptul insulei Střelecký, va fi prevăzută o stație temporară pentru tramvaie, denumită Evropska.

Adresăm, pe această cale, românilor din Praga, invitația de a vizita standul României în după-amiaza zilei de 9 mai 2019.

Secțiile de votare din Republica Cehă pentru alegerile prezidențiale din luna noiembrie 2019

07.11.2019

Vă informăm că pentru scrutinul din 8-10 noiembrie și 22-24 noiembrie 2019 (în cazul în care se va organiza și cel de-al doilea tur) pentru alegerea Președintelui României în Republica Cehă vor fi deschise…

Ghidul alegătorului din străinătate

14.10.2019

Vă informăm că Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni și Autoritatea Electorală Permanentă au realizat „Ghidul alegătorului din străinătate” pentru alegerile pentru…