Prima pagină

Participarea României la evenimentul dedicat celebrării Zilei Europei la Praga

În contextul celebrării Zilei Europei, la 9 mai 2019 (începând cu orele 13:00), pe insula Střelecký din Praga 1, va avea loc Festivalul în aer liber intitulat “15 let Česka v EU”.

Manifestarea este organizată de Reprezentanța Comisiei Europene în Republica Cehă în cooperare cu Oficiul Primului Ministru al Republicii Cehe, Biroul de Informare al Parlamentului European,  Ministerul ceh al Afacerilor Externe și cel al Dezvoltării Regionale.

Cu această ocazie, Ambasada României la Praga va participa cu un stand de prezentare a României sub aspect turistic, cultural și economic, alături de alte misiuni diplomatice ale statelor membre ale UE, Biroul de Infomare al Națiunilor Unite, Oficiul Băncii Europene de Investiții, Departamentul pentru Azil si Politica de Migrație al Ministerului ceh al Afacerilor Interne, Prague City Tourism și Biblioteca Václav Havel.

Programul acestei manifestări, care poate fi consultat pe site-ul: www.15let.eu sau pe pagina de facebook a Reprezentanței Comisiei Europene în Republica Cehă (https://www.facebook.com/events/342504546380863/) va cuprinde, totodată, concerte ale unor formații cehe, dezbateri pe teme europene cu participarea unor membri ai Comisiei Europene, instituțiilor centrale, ONG-urilor și think-tank-urilor locale, precum și concursuri diverse pentru copii și tineri.

Ca și în anii precedenți organizatorii așteaptă o participare numeroasă a publicului ceh și a grupurilor de turiști. Pentru facilitarea accesului, pe perioada desfășurării evenimentului, pe podul Legii, în dreptul insulei Střelecký, va fi prevăzută o stație temporară pentru tramvaie, denumită Evropska.

Adresăm, pe această cale, românilor din Praga, invitația de a vizita standul României în după-amiaza zilei de 9 mai 2019.

Ghidul privind rezidența fiscală a persoanelor fizice

09.08.2019

Agenția Națională de Administrare Fiscală a aprobat Ghidul privind rezidența fiscală a persoanelor fizice destinat informării cetățenilor români care se află, temporar sau permanent, în străinătate. Nou…

Vot în străinătate la alegerile prezidențiale din 10 noiembrie 2019

07.08.2019

Prin intrarea în vigoare a Legii nr. 148/2019 pentru modificarea și completarea unor acte normative în materie electorală, la alegerile prezidențiale din 10 noiembrie 2019 se vor aplica noi prevederi pentru…

Alegeri pentru Președintele României – 2019

29.07.2019

– Votul în străinătate – INFORMAȚII GENERALE Alegerile prezidențiale din 2019 vor avea loc în data de 10 noiembrie (turul I) și 24 noiembrie (turul II). Cetățenii români cu drept de vot aflați…