Actualitatea ambasadei

A T E N Ț I E !

MAE ceh a informat oficial în acest an toate reprezentanțele diplomatice acreditate în Republica Cehă că va accepta organizarea de secții de votare numai la sediile reprezentanțelor diplomatice și consulare de pe teritoriul Cehiei.

În conformitate cu prevederile Convenției de la Viena, statul ceh acceptă organizarea de alegeri de către alte state pe teritoriul său, însă acestea trebuie să aibă loc la sediile misiunilor diplomatice și consulare ale statului respectiv, având în vedere problemele de jurisdicție și de securitate care pot apărea cu aceste ocazii.

În consecință, la alegerile din noiembrie 2019 pentru Președintele României, Ambasada României în Republica Cehă va putea organiza secție de vot pentru alegeri numai la sediul misiunii sale diplomatice din Praga.

Vot strainatate

13.09.2019

Alegătorii care doresc să voteze în străinătate, la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2019, se pot înregistra ca alegători în străinătate, prin intermediul unui formular on-line, până cel mai …

A T E N Ț I E !

10.09.2019

MAE ceh a informat oficial în acest an toate reprezentanțele diplomatice acreditate în Republica Cehă că va accepta organizarea de secții de votare numai la sediile reprezentanțelor diplomatice și consulare de…