Actualitatea ambasadei

A T E N Ț I E !

MAE ceh a informat oficial în acest an toate reprezentanțele diplomatice acreditate în Republica Cehă că va accepta organizarea de secții de votare numai la sediile reprezentanțelor diplomatice și consulare de pe teritoriul Cehiei.

În conformitate cu prevederile Convenției de la Viena, statul ceh acceptă organizarea de alegeri de către alte state pe teritoriul său, însă acestea trebuie să aibă loc la sediile misiunilor diplomatice și consulare ale statului respectiv, având în vedere problemele de jurisdicție și de securitate care pot apărea cu aceste ocazii.

În consecință, la alegerile din noiembrie 2019 pentru Președintele României, Ambasada României în Republica Cehă va putea organiza secție de vot pentru alegeri numai la sediul misiunii sale diplomatice din Praga.

Secțiile de votare din Republica Cehă pentru alegerile prezidențiale din luna noiembrie 2019

07.11.2019

Vă informăm că pentru scrutinul din 8-10 noiembrie și 22-24 noiembrie 2019 (în cazul în care se va organiza și cel de-al doilea tur) pentru alegerea Președintelui României în Republica Cehă vor fi deschise…

Ghidul alegătorului din străinătate

14.10.2019

Vă informăm că Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni și Autoritatea Electorală Permanentă au realizat „Ghidul alegătorului din străinătate” pentru alegerile pentru…