Actualitatea ambasadei

Copiii români printre premianţii Concursului Internaţional de Arte Frumoase de la Lidice

Reprezentanții români s-au aflat printre laureaţii celei de-a 47-a ediţie a Concursului Internaţional de Arte Frumoase, de la Lidice, eveniment deschis copiilor cu vârstele între 4 şi 16 ani din întreaga lume şi care se desfăşoară anual în memoria victimelor tragicelor evenimente din localitate, petrecute în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.  

Tema din acest an a concursului, organizat sub egida Comisiei Republicii Cehe pentru Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO), s-a referit la chimie.

Alături de alte 70 de ţări, România a participat cu 83 de lucrări (din totalul celor 15.336 primite de organizatori).

Au fost premiate cu mențiuni lucrările realizate de: Cojocea Albu Crina Andreea (8 ani), Chiforeanu Elena (10 ani), Pitigoi Andreea Gabriela (10 ani), Popa Albert (10 ani), Dimofte Teodora (11 ani) de la M'arta Children's Art Studio Focșani, precum și Parascan Ovidiu Constantin (8 ani) de la Școala Gimnazială "Vasile Conta" din Iași.

Premiile au fost decernate la 29 mai 2018, la Galeria de Artă de la Lidice, cu ocazia vernisării Expoziţiei Internaţionale de Arte Plastice de la Lidice, cuprinzând lucrările premiate ale concursului menţionat. O a doua expoziție pe aceeași temă a fost deschisă, de asemenea, în aceeași zi la Muzeul Național Tehnic din Praga. La festivități au participat personalităţi politice şi culturale reprezentative din R. Cehă şi numeroși reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Praga.

Expoziția de la Galeria de Artă de la Lidice este deschisă publicului până la 24 noiembrie 2019.

 

 

 

 

 

 

Secțiile de votare din Republica Cehă pentru alegerile prezidențiale din luna noiembrie 2019

07.11.2019

Vă informăm că pentru scrutinul din 8-10 noiembrie și 22-24 noiembrie 2019 (în cazul în care se va organiza și cel de-al doilea tur) pentru alegerea Președintelui României în Republica Cehă vor fi deschise…

Ghidul alegătorului din străinătate

14.10.2019

Vă informăm că Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni și Autoritatea Electorală Permanentă au realizat „Ghidul alegătorului din străinătate” pentru alegerile pentru…