Ambasada

Ambasada României în Republica Cehă

Pentru operativitate utilizaţi corespondenţa electronică!

 

Cancelaria

Adresa Strada Nerudova nr. 5, Mala Strana, 118 00, Praga 1, Republica Cehă

Telefon:  + 420 257 534 210

La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare.

Fax: + 420 257 531 017

E-mail:  praga@mae.ro

Această adresă de e-mail este utilizată de Ambasadă NUMAI pentru legătura cu autoritățile locale din țara de reședință. La această adresă de e-mail NU se furnizează informații consulare.

Web: http://praga.mae.ro/

 

Secţia Consulară

 

Adresa: Strada Nerudova nr. 5, Mala Strana, 118 00, Praga 1, Republica Cehă

 

Telefon informații consulare pentru cetățenii români : +420 257 532090; +420 257 533965; +420 257 530426.

 

Telefon de urgență: +420 607 078 501

Acest număr de telefon este destinat exclusiv cetăţenilor români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar). La aceast număr de telefon NU se furnizează informații consulare.

E-mail call-center (informații consulare pentru cetățeni români): contact@informatiiconsulare.ro

În cererea de informații vă rugăm să precizați orașul și provincia/țara de rezidență, pentru a primi informații consulare specifice în funcție de zona geografică

Adresă de e-mail pentru solicitări și programări de servicii consulare: praga.consul@mae.ro. Sunt tratate cu prioritate cererile de servicii consulare transmise prin intermediul Ghișeului Consular Online (www.econsulat.ro).

Informaţii consulare puteţi obţine şi accesând site-ul:  http://www.informatiiconsulare.ro/

 

Pentru informații referitoare la obținerea vizei române (necesare cetățenilor străini)
 

 • RO: Cetățenii străini care solicită informații despre obținerea vizei de intrare în Romania pot accesa portalul  http://www.eviza.ro

 

 • EN: Regarding foreign citizens that request visa services, we advise to  access the webpage: http://www.eviza.ro

 

ALTE INFORMAȚII UTILE

 

Anunț important

 

Începând cu data de 1 septembrie 2019, Secția consulară va încasa contravaloarea serviciilor consulare în moneda Euro, în numerar. Taxele pentru serviciile consulare uzuale sunt următoarele: pașaport simplu electronic = 59 Euro, pașaport temporar = 20 Euro, declarații și procuri care necesită înscrierea în Infonot = 3 Euro. Aceste taxe sunt afișate în clar la accesarea portalului www.econsulat.ro pentru transmiterea cererilor de servicii consulare.

 

Începând cu data de 1 noiembrie 2017, în vederea optimizării programului de lucru cu publicul și pentru reducerea timpilor de așteptare din partea cetățenilor români care solicită servicii consulare, accesul publicului la Secția Consulară a Ambasadei României la Praga se face pe bază de programare individuală la următoarea adresă internet: www.econsulat.ro.

Portalul www.econsulat.ro este ușor de utilizat: după crearea unui cont, selectați serviciul solicitat, introduceți toate datele cerute după care alegeți data și ora la care doriți să vă prezentați la Secția consulară. Vă sugeram ca înainte de introducerea cererii să consultați informațiile privind documentele necesare si procedura obținerii serviciului consular, disponibile în același portal.

Noul mecanism este destinat facilitării relației dintre cetățeni și ambasadă, oferind posibilitatea de a alege intervalul de timp convenabil cetățenilor pentru solicitarea serviciilor consulare.

Persoanele programate sunt rugate să se prezinte la ghișeu cu zece minute înainte de ora prevăzută pentru depunerea cererii. În cazul cererilor de pașapoarte și titluri de călătorie, solicitanții vor prezenta documentele necesare, în original și copii, vor achita taxa aferentă, după care solicitantul va aștepta în sală pentru preluarea fotografiei, semnăturii și amprentelor în sistemul electronic.

În situații de urgență, probată prin documente justificative, cererile vor putea fi preluate, în mod excepțional, fără programare. În acest caz, vă rugăm să aveți în vedere faptul că cererile persoanelor care au programare vor fi procesate cu prioritate.

În perioadele de vară, în apropierea sărbătorilor și a vacanțelor școlare, numărul solicitărilor de documente de călătorie este semnificativ mai ridicat. În consecință, vă recomandăm să verificați valabilitatea documentelor de călătorie și să întreprindeți demersuri pentru preschimbarea acestora din timp. 

Având în vedere volumul ridicat de solicitări, vă recomandăm în general să solicitați din timp programări pentru oricare serviciu consular.

 

Secția consulară este ÎNCHISĂ sâmbăta, duminica și în zilele de sărbători legale din România.

 

Atenţie! NU SE LUCREAZĂ CU PUBLICUL  în zilele de sărbători legale ale României. În 2019 acestea sunt: 1 şi 2 ianuarie, Anul Nou; 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române; 26 aprilie, Vinerea Mare; 28 și 29 aprilie, Paștele; 1 mai, Ziua Muncii; 1 iunie, Ziua Copilului, 16 și 17 iunie, Rusalii; 15 august, Adormirea Maicii Domnului; 30 noiembrie, Sfântul Apostol Andrei; 1 decembrie, Ziua Naţională a României; 25 și 26 decembrie, Crăciun.

În zilele de sărbători legale cehe, Secţia Consulara lucrează cu publicul.

 

PROGRAM DE LUCRU CU PUBLICUL LA SECŢIA CONSULARĂ

 
 
 • Toate serviciile consulare, cu exceptia titlurilor de călătorie, sunt prestate pe bază de programare individulală prin intermediul Ghișeului Consular Online (www.econsulat.ro).

   

  LUNI – ACTE NOTARIALE, ACTE DE STARE CIVILĂ, CETĂŢENIE, VIZE

  09:00-13:00 – acte notariale și de stare civilă

  14:00-15:00 –  ridicare pașapoarte noi (fără programare)

  15:00-16:00 – cetățenie și vize

   

  MARŢI – PAŞAPOARTE ȘI ACTE NOTARIALE

  09:00-13:00 – înregistrare cereri

  14:00-16:00 – înregistrare cereri

   

  MIERCURI – asistenţă consulară la penitenciare, contacte de lucru cu autoritățile locale, oficiere de căsătorii, sesiuni pentru depunerea jurământului de credință

   

  JOI – PAŞAPOARTE ȘI ACTE NOTARIALE

  09:00-13:00 – înregistrare cereri

  14:00-16:00 – înregistrare cereri

   

  VINERI - PAȘAPOARTE ȘI ACTE NOTARIALE

  09:00-13:00 – înregistrare cereri

  14:00-15:00 – titluri de călătorie (fără programare)

  15:00-16:00 – ridicare pașapoarte noi (fără programare)

 

 

Secțiile de votare din Republica Cehă pentru alegerile prezidențiale din luna noiembrie 2019

07.11.2019

Vă informăm că pentru scrutinul din 8-10 noiembrie și 22-24 noiembrie 2019 (în cazul în care se va organiza și cel de-al doilea tur) pentru alegerea Președintelui României în Republica Cehă vor fi deschise…

Ghidul alegătorului din străinătate

14.10.2019

Vă informăm că Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni și Autoritatea Electorală Permanentă au realizat „Ghidul alegătorului din străinătate” pentru alegerile pentru…